VAFLE ZE SLADKÝCH BRAMBOR - Recipe for 30s

VAFLE ZE SLADKÝCH BRAMBOR

neděle, dubna 16, 2017


Miluji sladké snídaně. Nejraději dělám lívance, akorát ne vždy se mi chce přes půl hodiny čekat, než mi nakyne těsto :-) Lepší variantou jsou vafle, u kterých nemusím moc dávat pozor, aby se mi na pánvi nerozteklo těsto, případně abych je správně otočila a nezmuchlala (ano, i to se mi stalo). Vafle jednoduše zavřu ve vaflovači a čekám, až se udělají :-D 
Objevila jsem tento zdravý recept a musím říct, že je skutečně moc chutný. Mým měřítkem již nějakou dobu nejsou mé preference, nýbrž reakce obou dětí. A naštěstí tyto měly úspěch!


Ingredience
  • 1½ střední batáty (cca 380g, nakrájená a předvařená)
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 PL kypřícího prášku do pečiva
  • 1 ČL skořice
  • 2 PL třtinového cukru
  • 1 vajíčko
  • ¾ hrnku mandlového mléka
  • 1 PL kokosového oleje
  • 1 PL vanilkového extraktu
Ozdoba:
  • ¼ hrnku borůvek
  • 1 PL arašídového nebo mandlového másla
  • 1 ČL javorového sirupu nebo medu
Postup
  1. Uvařte batáty.
  2. Zpracujete suché suroviny - vločky, prášek do pečiva, skořici, cukr- nejlépe ve food procesoru nebo mixéru. Vysypte do mísy.
  3. Zpracujete mokré suroviny - batáty, vajíčko, olej, mléko a vanilku - nejlépe ve food procesoru nebo mixéru. 
  4. Přelijte mokré ingredience do mísy se suchými a míchejte  dokud se nespojí.
  5. Dejte do vaflovače lžičku oleje, a směs (pokud chcete mít malé vafle, stačí dát trochu těsta doprostřed).
  6. Obložte si vafle borůvkami, máslem a zakápněte sirupem :-)








You Might Also Like

0 komentářů

Děkuji za Váš milý vzkaz :-)